De menselijke conditie – Hannah Arendt

Vlak voordat ze burgemeester van Amsterdam werd, interviewde ik Femke Halsema over haar filosofisch essay Macht en verbeelding (2018)In dit essay speelt ‘De tafel van Arendt’ een belangrijke rol, een metafoor uit Hannah Arendts hoofdwerk De menselijke conditie (1958), een boek over ‘wat wij mensen doen’. 

In deze cursus gaan wij zelf lezen in De menselijke conditie. Wij zullen de actualiteit en de diepgang van het boek ontdekken. Om te ervaren wat het boek ons voor ons eigen leven te zeggen heeft, maken meditatie en onderling gesprek deel uit van de cursus.

De cursus is bedoeld voor iedereen die zich wil verdiepen in De menselijke conditie van Hannah Arendt. Voorkennis is niet vereist, wel bereidheid om je onder te dompelen in een tekst waar je moeite voor moet doen. Wij zullen de tekst in het Nederlands lezen.

6 lessen van 3 uur (inclusief pauze) 
Maandag van 13.30 tot 16.30 uur
Data: 7 september, 21 september, 12 oktober, 2 november, 23 november en 14 december 2020 
Locatie: Eindhoven
Groepsgrootte: 5 deelnemers

Kosten: € 270,- (inclusief 21% BTW) voor 6 lessen, daarbij zelf aan te schaffen De menselijke conditie (vertaling C. Houwaard, uitgeverij Boom, Amsterdam).

De najaarscursus 2019 De menselijke conditie – Hannah Arendt is afgelopen. In het najaar van 2020 geef ik deze cursus opnieuw, de data staan hierboven vermeld. Wilt u zich aanmelden of wilt u meer informatie over deze cursus? Neemt u dan contact met mij op.

 

                                                                    contact