Kant – Kritiek van de praktische rede

In Kritiek van de praktische rede (1788) stelt Kant de ethische vraag: ‘Wat moet ik doen?’ Daarbij onderzoekt hij het begrip vrijheid. Hoe kunnen we de vrijheid van de mens denken als de mens ook onderworpen is aan natuurwetten? Hoe kunnen wij weten dat wij vrij zijn? Vrij om morele keuzes te maken? Vragen die ook in onze tijd actueel en prangend zijn.

In deze cursus gaan wij zelf lezen in Kritiek van de praktische rede. Wij zullen de actualiteit en de filosofische diepgang van het boek ontdekken. Om te ervaren wat het boek ons in ons eigen leven te zeggen heeft, maken meditatie en onderling gesprek deel uit van de cursus.

De cursus is bedoeld voor iedereen die zich wil verdiepen in Kritiek van de praktische rede. Voorkennis is niet vereist, wel bereidheid om je onder te dompelen in een tekst waar je moeite voor moet doen. Wij zullen de tekst in het Nederlands lezen.

6 lessen van 3 uur (inclusief pauze)  
Maandag van 13.30 tot 16.30 uur  
Data: 6 september, 27 september, 18 oktober, 8 november, dinsdag 14 december 2021 en 24 januari 2022.
Locatie: Eindhoven  
Groepsgrootte: 3 tot 5 deelnemers (afhankelijk van omstandigheden)

Kosten: € 270,- (inclusief 21% BTW) voor 6 lessen, daarbij zelf aan te schaffen Kant, Kritiek van de Praktische Rede (vertaling Jabik Veenbaas & Willem Visser, uitgeverij Boom).

De najaarscursus 2021 Kant – Kritiek van de praktische rede is volgeboekt. Wilt u meer informatie over deze cursus of wilt u weten wanneer deze cursus weer start? Neemt u dan contact met mij op. 

                                               contact