Zijn en tijd – Heidegger

In Zijn en tijd (1927) onderzoekt Heidegger ‘de zin van zijn zondermeer’. Dit boek wordt vaak als ‘te moeilijk’ weer teruggezet in de boekenkast. Heidegger formuleert echter heel consequent en de nieuwe woorden die hij bedenkt, zijn nodig voor zijn verhaal.   

In deze cursus gaan wij zelf lezen in Zijn en tijd. Wij zullen de meditatieve werking van de tekst ontdekken en wij zullen zien hoe belangrijk de rol van de stilte in dit werk van Heidegger is. Om recht te doen aan de mogelijke transformerende werking van Zijn en tijd, maken meditatie en onderling gesprek deel uit van de cursus.

De cursus is bedoeld voor iedereen die zich wil verdiepen in Zijn en tijd. Voorkennis is niet vereist, wel bereidheid om je onder te dompelen in een tekst waar je moeite voor moet doen. Wij zullen de tekst in het Nederlands lezen.

6 lessen van 3 uur (inclusief pauze) 
Maandag van 13.30 tot 16.30 uur
Data: 24 september, 8 oktober, 29 oktober, 12 november, 26 november en 17 december 2018 
Locatie: Eindhoven 

Kosten: € 270,- (inclusief 21% BTW) voor 6 lessen, daarbij zelf aan te schaffen Zijn en tijd (vertaling Mark Wildschut).

Maximum aantal deelnemers: 5 personen ( = volgeboekt).  

De cursus Heidegger Zijn en tijd is weer uitverkocht. Mocht u belangstelling hebben voor deze cursus, laat het mij dan gerust weten, dan houd ik u op de hoogte van eventuele toekomstige cursussen.

 

                                                                    contact