Zijn en tijd – Heidegger

In Zijn en tijd (1927) onderzoekt Heidegger ‘de zin van zijn zondermeer’. Dit boek wordt vaak als ’te moeilijk’ weer teruggezet in de boekenkast. Heidegger formuleert echter heel consequent en de nieuwe woorden die hij bedenkt, zijn nodig voor zijn verhaal.   

In deze cursus gaan wij zelf lezen in Zijn en tijd. Wij zullen de meditatieve werking van de tekst ontdekken en wij zullen zien hoe belangrijk de rol van de stilte in dit werk van Heidegger is. Om recht te doen aan de mogelijke transformerende werking van Zijn en tijd, maken meditatie en onderling gesprek deel uit van de cursus.

De cursus is bedoeld voor iedereen die zich wil verdiepen in Zijn en tijd. Voorkennis is niet vereist, wel bereidheid om je onder te dompelen in een tekst waar je moeite voor moet doen. Wij zullen de tekst in het Nederlands lezen.

6 lessen van 3 uur (inclusief pauze)  
Maandag van 13.30 tot 16.30 uur  
Data: 4 maart, 18 maart, 8 april, 22 april, 13 mei en 27 mei 2024 (reservedatum: 10 juni 2024) 
Locatie: Eindhoven  
Groepsgrootte: maximaal 5 deelnemers (volgeboekt)

Kosten: € 295,- (inclusief 21% BTW) voor 6 lessen, daarbij zelf aan te schaffen Heidegger, Zijn en tijd (vertaling Mark Wildschut).

De voorjaarscursus 2024 Zijn en tijd – Heidegger is een reprise van de voorjaarscursus 2018, de najaarscursus 2018 en van de voorjaarscursus 2021.

Wilt u zich aanmelden voor de cursus Zijn en tijd – Heidegger? Of wilt u meer informatie over deze cursus? Neemt u dan contact met mij op. 

                                               contact