Zijn en tijd – Heidegger

In Zijn en tijd (1927) onderzoekt Heidegger ‘de zin van zijn zondermeer’. Dit boek wordt vaak als ‘te moeilijk’ weer teruggezet in de boekenkast. Heidegger formuleert echter heel consequent en de nieuwe woorden die hij bedenkt, zijn nodig voor zijn verhaal.   

In deze cursus gaan wij zelf lezen in Zijn en tijd. Wij zullen de meditatieve werking van de tekst ontdekken en wij zullen zien hoe belangrijk de rol van de stilte in dit werk van Heidegger is. Om recht te doen aan de mogelijke transformerende werking van Zijn en tijd, maken meditatie en onderling gesprek deel uit van de cursus.

De cursus is bedoeld voor iedereen die zich wil verdiepen in Zijn en tijd. Voorkennis is niet vereist, wel bereidheid om je onder te dompelen in een tekst waar je moeite voor moet doen. Wij zullen de tekst in het Nederlands lezen.

6 lessen van 3 uur (inclusief pauze) 
Locatie: Eindhoven

Kosten: € 270,- (inclusief 21% BTW) voor 6 lessen, daarbij zelf aan te schaffen Zijn en tijd (vertaling Mark Wildschut).

Maximum aantal deelnemers: 5 personen.  

De voorjaarscursus 2018 en de najaarscursus 2018 zijn inmiddels afgelopen. Mocht u belangstelling hebben voor de cursus Heidegger Zijn en tijd, laat het mij dan gerust weten, dan breng ik u op de hoogte als de cursus opnieuw ingepland wordt. 

 

                                                                    contact